
سالها پیش، در جایی شعری دیدم با این مضمون و مفهوم که «ای کسانی که بر فرش پا میگذارید مراقب سرانگشتان نازک دخترکان معصوم قالیباف باشید» به ذهنم رسید که سازمان تامیناجتماعی را میتوان به یک فرش تشبیه کرد، قالیای که ماحصل دسترنج و عرقجبین کارگران و کارکنان نسل حاضر و نسلهای پیشین است. بهقول هوشنگ ابتهاج:
«وین فرش هفت رنگ که پامال رقص توست / از خون زندگانی انسان گرفته رنگ»
بیشک درخت تناور و ثمربخش سازمان تامیناجتماعی که برآمده از مشارکت شرکای اجتماعی بهویژه کارگران، مستمریبگیران و کارفرمایان است، قوام و دوام خود را مدیون دستان تلاشگر چندین نسل کارگر و نیز سرانگشتان مدیران و کارکنان این سازمان در ادوار گذشته است که به تعبیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جلسه معارفه مدیرعامل سازمان، مخاطبان خاص و عام این سازمان محسوب میشوند.
دکتر شریعتمداری در جلسه مزبور در تبیین حقالناس بودن اموال سازمان تامیناجتماعی و خسارت خیانتگران، به ذکر خاطرهای از اواخر دهه۵۰ و اوایل پیروزی انقلاب اسلامی پرداختند که کارکنان دولت اگر در کف اتاق ادارات، سوزن تهگردی میدیدند، آن را برمیداشتند و به گوشه کت خود الصاق میکردند تا مجددا برای دستهبندی مکاتبات، از آن استفاده کنند. بهخاطر دارم وقتی در اواخر سال۱۳۷۳ در مقام مسئول بیمه بیکاری شعبه۱۹ تهران استخدام شدم، روی میز رئیس قسمت ما، یک آهنربا بود که در آخر وقت اداری آن را نزدیک کف اتاق حرکت میداد تا سوزن تهگردها و گیرههای کاغذها و کلیپسهایی که روی زمین افتاده بود را جمعآوری و مجددا مورداستفاده قرار دهد و میگفت اینها از پول کارگران است. مدیرعامل جدید سازمان تامیناجتماعی در جلسه معارفه «بر استفاده از بدنه تخصصی و کارشناسی و مدیریتی سازمان» و نیز «جلب همراهی شرکای اجتماعی» و از همه مهمتر بر حقالناس بودن سازمان تامیناجتماعی تاکید و تصریح کرد، تقویت سهجانبهگرایی و استفاده از خردجمعی همکاران خدوم و تلاشگر سازمان از جمله مواردی بودند که از سوی مدیرعامل جدید سازمان مطرح شد و بایستی آن را به فال نیک گرفت.
سازمان تامیناجتماعی طی هفت دهه فعالیت خود بهویژه در شرایط جنگ تحمیلی و جنگهای اقتصادی و در مراحل بازسازی و نوسازی کشور نقش بسزایی در ایجاد ثبات، آرامش و آسایش مشمولان قانون تامیناجتماعی داشته و با اتکا بر مشارکت اجتماعی و عزم و همت کارکنان خود، توانسته از بحرانها و چالشهای محدثه، سربلند بیرون بیاید و نگذاشته وقفه یا خلال یا خدشهای در فرایند خدماترسانی به بیمهشدگان و مستمریبگیران حادث شود.
اگرچه شرایط ویژه اقتصادی کشور و سازمان تامیناجتماعی قابلقیاس با چهار دهه اخیر نیست، به نظر میرسد، میتوان با اتکا بر توان کارشناسی و مدیریتی همکاران سازمان تامیناجتماعی، از این گذرگاه تاریخی به سلامت عبور کرد و این امر میسر نمیشود مگر با جمعسپاری و استفاده از خردجمعی و ایجاد همدلی در بین همکاران و نیز ایجاد حس اعتماد و همسرنوشتی بین همکاران و شرکای اجتماعی، وجهمشترک سخنان وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل جدید سازمان تامیناجتماعی بود و علاوه بر آن تاکید و تصریح بر لزوم صیانت از حقالناس که کلید اصلی ایجاد حس همدلی و جلب همراهی بین مخاطبان خاص (کارکنان) و عام (بیمهشدگان و مستمریبگیران و کارفرمایان) به تعبیر دکتر شریعتمداری است. البته رویکرد نگاه به درون و اتکا به نیروهای سازمانی که از سوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و مدیرعامل جدید سازمان مطرح شد، با قید جوانگرایی و نوگرایی بود. امری که با توجه به قدمت قوانین و مقررات سازمان تامیناجتماعی و تغییرات شگرف بازار کار و محیطهای کسبوکار ضرورتی محتوم است. بیشک شرایط خاص مالی و اقتصادی کشور و سازمان تامیناجتماعی، ایجاب میکند همه ظرفیتهای مدیریتی و کارشناسی سازمان فارغ از گروهبندیهای سیاسی و قشربندیهای سازمانی (بیمهای، درمانی و اقتصادی) و گرایشات و ملاحظات غیراداری بهکارگرفته شود تا بتوان سازمان را از این گردنه تاریخی به سلامت عبور داد. مقولهای که بدون همدلی سازمانی میان ارکان عالی سازمان (هیئتامنا، هیئتمدیره، مدیرعامل و…) و ردههای ستادی، استانی و اجرایی سازمان ممکن نخواهد بود. باید فارغ از گروهبندیها در جهت نیل به «مطلوبات» حرکت کرد و «مقدورات» را تحقق بخشید. در چنین حالتی و در فضای همدلی سازمانی و همراهی شرکای اجتماعی و با اعتمادی که براساس صیانت عملی از حقالناس حاصل خواهد آمد، بهطور قطع ذینفعان سازمان تامیناجتماعی درک خواهند کرد که ما در حد وسع و مقدورات و میسورات خویش کوشیدهایم. به قول شیخ اجل سعدی شیرازی که میفرماید:
«به راه بادیه رفتن به از نشستن باطل / و گر مراد نیابم به قدر وسع بکوشم»
منبع: ایلنا
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.ilnanews.com دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت www.ilnanews.com بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه این خبر را شایسته تذکر میدانید، خواهشمند است کد ۲۴۲۴۳۳۹۹ را به همراه موضوع به آدرس [email protected] ارسال فرمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
سوئد در شوک یک جنایت؛ بریده شدن سر دختر سوئدی توسط پسر عراقی+عکس
مسکن گران می شود؟
صدور رای پرونده اخلالگران بازار خودرو و ارز؛ ۶۱ ماه حبس برای دو نماینده و حکم اعدام برای سلطان خودرو و همسرش/ ۷ سال زندان برای مدیرعامل سابق سایپا
جزئیات تازه از پرونده زوج خودرویی محکوم به اعدام؛ یک شیاد چگونه میشود «سلطان»؟!+عکس
۵۴ پایگاه در شهرستان بافق آماده دریافت فطریه و کفاره
خبر بعدی:
تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری تبریز؛ روغن ریختهای که اعضای شورا و نمایندگان مجلس نذر امامزاده میکنند
تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری تبریز؛ روغن ریختهای که اعضای شورا و نمایندگان مجلس نذر امامزاده میکنند و در این موضوع ظاهرا شورای پنجم هم پا در جای پای شورای چهارم گذاشته است. ۰۱ خرداد ۱۳۹۹ – ۱۶:۵۹ استانها آذربایجان شرقی نظرات – اخبار استانها –
به گزارش خبرگزاری تسنیم از تبریز، در حالیکه حدود یکسال تا انتخابات سال آینده شورای شهر باقی مانده است، گویا اندکاندک برخی اعضای شورای فعلی و برخی کاندیداهای بالقوه و بالفعل انتخابات ۱۴۰۰ در حاشیه طرح موضوع تبدیل وضعیت کارکنان با برخی اقدامات و اظهارنظرها بهدنبال جلب توجه کارگران و خانوادههایشان برای سال آینده هستند.
اما اصل ماجرای تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری تبریز چیست؟! پس از حواشی سال گذشته تمدید یا لغو قرار شرکت همشهری، خردادماه امسال پیشبینی میشد با اتمام قرارداد ۶ ماهه این شرکت با شهرداری تا اواخر اردیبهشتماه، وزارت کشور اقدامات مقتضی در رابطه با تبدیل وضعیت کارکنان را به اتمام رسانده و کدهای پرسنلی نفرات واجد شرایط را صادر کند.
اما با شیوع ویروس کرونا و درگیری وزارت کشور [بعنوان یکی از ارگانهای مهم ستاد مقابله با کرونا] با آن، تبدیل وضعیت و ارائه کدها تا پایان اردیبهشتماه به تأخیر افتاد و همچنان ادامه دارد و به تبع آن به شهرداری تبریز اجازه اعمال چنین کاری در این مقطع داده نمیشود!
حملونقل عمومی، پروژههای ترافیکی و افزایش فضای سبز در اولویت شورای شهر تبریز است
حال باتوجه به عدم ارائه کدها و اتمام قرارداد همشهری، به نظر میرسد ایرج شهین باهر و مجموعه شهرداری چارهای جز تعیین تکلیف موقت نیروها برای پرداخت حقوق و بیمه کارکنان ندارد و بدین منظور بایستی قراردادی موقت با شرکتها منعقد شود تا بطور موقت و تا زمان صدور و وصول کدها این مشکل برطرف گردد.
همچنین شنیدهها حاکی از آن است که بندی در مناقصه آتی به جای شرکت همشهری وجود دارد که درصورت برنده شدن هر شرکتی، صرفاً تازمانی قرارداد با آن ادامه خواهد داشت که کدهای وزارت کشور به شهرداری تبریز وصول نشده باشد و پس از اخذ آخرین مرحله مجوز تبدیل وضعیتها [حتی اگر چند روز بعد از قرارداد با شرکتهای جدید بگذرد] قرارداد شرکتهای جدید کانلمیکم تلقی شده و کارکنان تبدیل وضعیت میشوند.
به نظر میرسد این پروسه مراحل نهایی خود را در وزارت کشور طی میکند و احتمالاً در طول هفتهها یا ماههای آتی مجوز نهایی صادر شود.
اما نکته جالب و صدالبته نهچندان عجیب، اظهارنظر جنجالی و تندوتیز برخی کاندیداهای انتخابات سال آینده شورا درباره تبدیل وضعیتها و منجی نشان دادن خود در این رخدادها است که البته بهنظر میرسد این اظهارات با توجه تجربه تاریخی کارکنان این سازمان در رابطه با استخدام و تبدیلوضعیتها در گذشته تأثیر چندانی نخواهد داشت!
ابراز این نوع اظهارنظرهای جنجالی، کارکنان شهرداری و ناظران شورایی را به یاد اظهارنظرهای با آبوتاب اعضای شورای چهارم شهر تبریز درباره یکسانسازی قراردادها و حقوق کارکنان شهرداری میاندازند؛ گویی شورای پنجم در مسیر همان شورایی قرار دارد که در ۳ سال گذشته عملکرد و تصمیمات آن را به توپ بستهاند!
به گزارش تسنیم، در روزهای اخیر هم یکی از منتخبین جدید مجلس، این روغن ریخته را نذر امام زاده کرده و با اطلاع از حل قریب الوقوع مشکل تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری تبریز، برای ثبت این کار به نام خود، با وجود اینکه هنوز دوران نمایندگی خود در مجلس یازدهم آغاز نشده، با عجله نامهای به شهرداری نوشته و در آن خواستار تسریع در امر تبدیل وضعیت کارکنان شهرداری شده است.
امیدواریم بدون مصادره توسط افراد مختلف، این امر به زودی از سوی وزارت کشور به نفع نیروهای شهرداری نهایی شده و اجازه سوء استفاده از این موضوع به کسی داده نشود.
گزارش از جواد رسولی
انتهای پیام/۱۱۱/ش
R7887/P/S6,47/CT7
منبع